Aurelie De Troch

Aurelie De Troch

Kinesitherapeut / Osteopaat i.o.
Telefoonnummer :
+32 474 92 73 07
E-mailadres :
aurelie@curapro.be

Over Aurelie

Liefde voor de wetenschap en interesse in het menselijk lichaam had Aurélie al van kleins af. Het was dus vanzelfsprekend dat ze zich hierin ging verdiepen. Eerst kinesitherapie, daarna verdiepte ze zich in osteopathie. Zo studeerde ze in 2018 aan de KULeuven af, met het diploma van Master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met als specialisatie manuele therapie. Hierna ging ze meteen aan de slag als zelfstandig kinesitherapeut. Naast haar job als kinesitherapeut besloot ze ook aanvullend de opleiding osteopathie aan het International Academy of Osteopathy (IAO) in Antwerpen te starten. Als een, door sport gepassioneerde, kinesitherapeut volbracht Aurélie de opleiding sporttaping en kinesiotaping. Ook de opleiding dry needling werd door Aurélie voltooid.

Met dry needling gaat men met behulp van een fijne acupuntuurnaald bepaalde triggerpunten in pijnuitlokkende spieren aanprikken om langdurige verlossing van de pijn te verkrijgen.

Dry Needling, in combinatie met manuele therapie, is een mooie aanvulling bij recidiverende klachten van myofasciale aard.

Aurélie is in alle patiëntenpopulaties thuis. Van niet-sporters tot atleten, van jong tot oud. Ze behandelt elke patiënt met volledige aandacht en toewijding. Door haar sterke sociale aspecten en zorgzaamheid is ze heel gepassioneerd in het zoeken naar de oorzaak van de klachten en zal ze er ook alles aan doen om patiënten te helpen.

 

Opleidingen

  • Master in revalidatiewetenschappen en kinesitherapuie met specialisatie manuele therapie 2018
  • Dry needling
  • Sporttaping en Kinesiotaping
  • Opleiding Osteopathie aan het International Academy of Osteopathy (IAO) (thesisjaar 2021-2022)