Kim Van Houdt

Kim Van Houdt

Holistische Therapeut
Telefoonnummer :
+32 473 22 12 31
E-mailadres :
kim@curapro.be

Over Kim

Zowel jij als jouw emoties, jouw gedachten…  Alles bestaat uit energie. 

Elke gedachte en elke emotie heeft een energetische lading die jouw lichaam en jouw zijn – vaak onopgemerkt – beïnvloedt.  Negatieve levenservaringen verstoren jouw ‘systeem’ waardoor niet uitgedrukte, opgekropte en/of onverwerkte emoties opgeslagen worden in het celgeheugen van jouw lichaam.

De kans is groot dat je in eerste instantie hier (bewust) geen last van hebt.  En toch… Jouw lichaam onthoudt alles (onbewust).  Deze opgeslagen lading kan dan ook op langere termijn tal van klachten veroorzaken.

De Chinese geneeskunde en andere holistische behandelmethoden die ik bestudeer, stellen dan ook de energiestroom centraal als bron van gezondheid en leggen een hele grote nadruk op het verband tussen disbalans in emotie en het ontstaan van fysieke klachten. Een holistisch helingsproces verwijst hoofdzakelijk naar een bewustwordingsproces waarbij er niet uitsluitend naar de klacht, maar naar het volledige verhaal van de persoon in zijn/haar specifieke levenscontext wordt gekeken.

Al naargelang jouw specifieke noden, bied ik jou therapie/coaching, acupressuurmassage, voetreflexmassage, lichaamsmassage, aromatherapie, klanktherapie en kristalheling aan, waarbij mijn focus vooral gericht is op het herstel van balans waardoor de energie weer mooi kan stromen en er ruimte komt voor genezing.

Eén sessie kost € 90 en duurt ongeveer 1,5 uur.  Loopt een sessie uit, wat bijvoorbeeld bij een intakegesprek tijdens de eerste sessie kan gebeuren, dan wordt er € 15 per extra kwartier aangerekend met een totaal maximum van € 120.

Ik ben Kim van Houdt, partner van één en moeder van twee.  Daarnaast ben ik Business Development Manager bij Digitopia.  Met een diploma Politieke & Sociale Wetenschappen op zak, doorliep ik vervolgens tal van opleidingen, gericht op holistische gezondheid.

Steeds focus ik me op ‘het grotere geheel’, met een sterk geloof in het zelfhelend vermogen.  Van kindsbeen af ervaar ik een intense verbinding met mens én dier. Het grondig invoelen van het ware verhaal, dat schuilgaat achter de woorden, het gedrag en de keuzes van éénieder, staat steeds centraal in die verbinding.

Me bij iedere ontmoeting weer mogen inzetten bij het begeleiden van mens en dier, bij het thuiskomen in diens krachtcentrum… wat een eer die ik koester met dankbaarheid!