Marika D’Hoore

Marika D’Hoore

Osteopaat D.O.
Telefoonnummer :
+32 498 67 72 61
E-mailadres :
marika@curapro.be

Over Marika

In 2015 studeerde Marika af als master in de Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen aan de Universiteit van Antwerpen. Door het volgen van stage in een groepspraktijk werd ze nog meer geprikkeld door het beroep, het menselijk lichaam met zijn oneindige variëteiten en ging ze aansluitend een master na master in de Manuele Therapie volgen aan de Vrije Universiteit Brussel.

Mede door het enthousiasme van haar collega’s en haar eigen leergierigheid, volgde ze vervolgens de zesjarige opleding Osteopathie aan het Flanders International College of Osteopathie (FICO). Verder volgde ze bij FICO ook de opleiding Dry Needling voor het behandelen van triggerpunten in de spieren.
Alles wat ze leert tracht ze meteen toe te passen op haar patiënten om een zo volledig mogelijke behandeling te kunnen geven. Door via de drie pijlers binnen de osteopathie te werken, zowel structureel (spieren en gewrichten), visceraal als craniaal, wordt getracht het zelfherstelend vermogen van het lichaam een boost te geven. Zowel fysieke als mentale gezondheid worden steeds aan mekaar gelinkt.
Je kan bij haar terecht voor spier – en gewrichtspijnen, hoofdpijn, spanningsgerelateerde klachten, spijsverteringsproblematiek, hormonale disbalans, algemene onrust, sportletsels, …
Verder groeit haar interesse in het helpen van zwangere vrouwen en alle gerelateerde klachten, samen met het helpen van baby’s en kinderen.

Opleidingen

  • Opleidingen:
  • Master Kinesitherapie en Revalidatiewetenschappen (Universiteit Antwerpen) (2015)
  • Master na Master Manuele Therapie (Vrije Universiteit Brussel) (2016)
  • Dry Needling (FICO) (2017)
  • Osteopathie D.O. (FICO) (2016-2022)
  • Clinical Pilates (Smart Education) (2020)
  • Endocrinologie in de Osteopathie (Osteopathy Academy, Valéry Namer) (2022)
  • Osteopathie bij kinderen (Panta Rhei, Breda) (2022-2024)Aangesloten bij de beroepsvereniging ‘Osteopaat Vlaanderen’.

    https://www.osteopaat.vlaanderen/