Groepslessen

Groepslessen

Naast individuele kinesitherapie sessies, trachten we ook aan de hand van groepslessen onze patiënten te stimuleren meer actief en lichaamsbewust te zijn. Deze groepslessen worden georganiseerd in de praktijk zelf en bestaan uit reeksen van 5 lessen waarin we rond een specifiek thema werken. Het aantal deelnemers houden we bewust laag om een individuele begeleiding mogelijk te maken. Tijdens de les wordt het doel van de oefeningen toegelicht en kunnen de deelnemers na afloop thuisoefeningen meekrijgen.

Hierbij een overzicht van de volgende reeksen die worden georganiseerd in de praktijk :

Kinesitherapeut, Ineke : Move your Spine – Be active and strong !
Ons lichaam èn onze rug zijn gemaakt om te bewegen. In deze 5 lessen zal de focus liggen op bewust bewegen en weer vertrouwen krijgen in het eigen lichaam. Alle belangrijke spiergroepen worden getraind. De aanwezige kinesitherapeut zorgt ervoor dat de oefeningen aangepast worden aan de mogelijkheden van elke deelnemer.
Deze reeks van 5 lessen zal doorgaan op woensdag 12/02, 19/02, 04/03, 11/03 en 18/03 om 19u30.

Kinesitherapeut, Isaline : Move your Spine – Stretch and breath !
In deze 5 lessen zal de focus gericht zijn op actieve mobilisaties van de wervelkolom en stretch oefeningen van grote spiergroepen die van invloed zijn op de functie en bewegingen van de wervelkolom. In de uitvoering van deze oefeningen zal het ritme van de ademhaling zoveel mogelijk gevolgd worden, teneinde ook de ademhalingsspieren correct te gebruiken en relaxatie te bekomen.
Deze reeks van 5 lessen zal doorgaan op woensdag 12/02, 19/02, 04/03, 11/03 en 18/03 om 09u00.

Voor deelname aan een reeks van 5 lessen betaalt u € 75,00. Het is mogelijk om beide lessenreeksen te combineren of één van beiden te volgen. Indien u meer informatie wenst of u zich wilt inschrijven voor deze lessenreeks kan u contact opnemen via mail : inekecusteres@gmail.com en isalinedemeure@gmail.com.

Yoga

Onder het moto ” Move well, Feel well “ worden patiënten gestimuleerd om actief te bewegen in de vorm van yoga oefeningen. Educatie omtrent het menselijk lichaam en bewegingen maken een belangrijk deel uit van deze lessen.

Yoga is geschikt voor iedereen. Het biedt je een manier om op een lichamelijke of mentale manier om te gaan met jezelf en zo de kwaliteit van je leven te beïnvloeden. De voordelen van yoga zijn individueel verschillend en kunnen daarom voor iedereen van toepassing zijn. Yoga werkt op lichamelijk vlak op je flexibiliteit en kracht, je stabiliteit en evenwicht, je houding en ademhaling. Op mentaal vlak werk je aan je stressbehendigheid, mentale rust, slaapkwaliteit, … En je lichamelijke en mentale gezondheid zijn nu eenmaal van invloed op elkaar.

Isaline heeft als kinesitherapeut het doel om je meer bewust te leren omgaan met je lichaam, je ademhaling en je gedachten. Om zo als individu een meer actieve rol te kunnen opnemen in functie van je lichamelijke en mentale gezondheid. En dit in een veilige setting waarbij rekening kan gehouden worden met persoonlijke klachten.

Reserveer een individuele les of stel een eigen groepje samen (max. 5 deelnemers). Samen bespreken we de doelen van de deelnemers, het tijdstip en de gewenste frequentie. Elke les is op maat gemaakt en afgestemd op de noden en doelen van de deelnemers. Een les duurt 1u en kost € 75,00. Voor meer informatie : isalinedemeure@gmail.com.

Isaline behaalde hiervoor haar certificaat na het volgen van een 200u Yoga Teacher Training.