Aurelie De Troch

Aurelie De Troch

Osteopaat D.O.
Telefoonnummer :
+32 474 92 73 07
E-mailadres :
aurelie@curapro.be

Over Aurelie

Aurélie haar passie was zeer snel duidelijk, met haar voorliefde voor het begrijpen van het menselijk lichaam en wetenschap, werd het pad naar osteopathie een vanzelfsprekendheid.

Tijdens haar 5 jarige masteropleiding “Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie” aan de KULeuven, verdiepte ze zich, naast de lichamelijk technische technieken en theorieën, ten gronde in het rationaliseren en opstellen van behandelingsplannen. Voor Aurélie staat 1 element centraal, de eigenheid van elke patiënt en diens klachten.

Dit al maakt dat ze na haar masteropleiding, een bijkomende specialisatie eigen heeft gemaakt, namelijk Dry Needling.
Met Dry Needling gaat men met behulp van een fijne acupunctuurnaald bepaalde triggerpunten in pijn uitlokkende spieren aanprikken om langdurige verlossing van de pijn te verkrijgen. Dry Needling, in combinatie met manuele therapie, is een mooie aanvulling bij recidiverende klachten van myofasciale aard.

Als gediplomeerd kinesiste, is Aurélie vervolgens gestart aan de modulaire opleiding van Osteopathie aan het International Academy of Osteopathy (IAO).
De combinatie van kinesist met de opleiding osteopathie, was uitermate interessant omdat ze het gevoel had dat ze haar patiënten nog beter kon helpen. Zo leerde ze ook meer linken te leggen tussen verschillende klachten en systemen, alsook de chroniciteit van de klachten van patiënten te verminderen.

Ondertussen is duidelijk gebleken, dat Osteopathie voor Aurélie niet alleen een beroep maar een volwaardige passie geworden is. En vol overtuiging brengt ze dit over naar haar patiënten, alsook naar haar studenten. Daar ze momenteel ook als assistente aan het IAO werkzaam is.

Samenvattend: haar aangeleerde kennis, gecombineerd met constant aangroeiende expertise overgoten met de aanwezige passie die Aurélie heeft om haar patiënten en zichzelf te helpen en laten groeien, maakt dat ze thuis is in elke patiëntenpopulatie. Elk lichamelijk ongemak waar zij haar, op maat gemaakte, waarde heeft kunnen bieden, maken dat niet alleen zij, maar vooral haar patiënten positief geëvolueerd zijn.

Opleidingen

  • Master in revalidatiewetenschappen en kinesitherapie met specialisatie manuele therapie (2013-2018)
  • Dry needling (2018-2019)
  • Sporttaping en Kinesiotaping (2017)
  • Osteopathie aan het International Academy of Osteopathy (2018-2022)